Kar Etmek Yada Eğlence Amaçlı Kitap Toplamak

13.12.2015 19:20
Eğer ciddi dışarı çıkmak ve kitap satın almak başlamadan önce, bazı terimleri öğrenmek ve kitap yayıncılığı ve üretim sürecine aşina olmak gerekir. Çoğu insan sadece kitapçı göründüğü gibi nihai ürün açısından toplama kitabın düşünüyorum Örneğin, daha değerli daha zor ve daha ağır toplanan olduğu bir kitabın diğer unsurları vardır. Ayrıca, daha fazla kitap ve kitap inşa edilir nasıl daha ince ayarlı kritik duyu olacak tarihçesi hakkında bilmek ve daha Eğer gerçekten iyi bir kitap bulma takdir edersiniz. Bu makalede, eğitmek ve kitap toplama başladı almak için kaynaklar sağlamak için bir girişimdir.
 
Bu durumda ve baskısında EDITION, DURUMU ve kıtlık: koleksiyoncu, bir kitap satın alırken göz önünde üç temel şeyler vardır.
 
Bu alanları anlamak için para toplamak ve satmak edememek, ya da sadece dışarı gidiyor ve değersiz bir sürü kitap satın arasındaki hazineleri bir koleksiyon ve okuma kopya bir ürün yelpazesine inşa edememek arasında, başarı ile başarısızlık arasındaki farklıdır.
 
---------------------
 
Bir Kitabın Parçaları
 
Korumak gizlemek veya içine olarak * Kapak üzerinde veya üzerine bir şey koymak için. Toz kaplamış.
 
* Omurga geri kitabın bir parçası ve dışa dönük zaman raf kitap hakkı.
 
* Genellikle kitabın başlığı ve yazar ve yayıncı adlarını içeren kitabın başında sayfaya sayfası- başlığı.
 
* Telif Sayfa telif hakkı tarih bulunur.
 
* İthaf Page-Onun yazar birine kitap ayırıyor yer.
 
* İçerik-A kitaplar içindekiler listesi, vb, bölüm fıkrasında, düzenlediği Tablo ...
 
* Yazar dışındaki kişi tarafından bir giriş ileriye ve genellikle ünlü kişidir ..
 
* Metin (veya Gövde) kitabın -The gerçek sözler
 
* Sözlük-A genellikle kitabın arka basılmış anlamları sert kelimelerin listesi.
 
* Kitabın sonunda yazar tarafından kullanılır veya sevk vb kitap, makale, bir listesi Bibliography-.
 
* Endeks-A kitabın sonundaki alfabetik konu ve isimleri listesi.
 
* ISBN-Uluslararası Standart Kitap Numaraları - benzersiz uluslararası yayınlanmış kitap ve bakmak gibi ürünler tanımlayan bir on haneli bir sayıdır.
 
--------------------------
 
Başlamak
 
Okuma kopya, antikacı ve modern birinci baskısında: kullanılan ve tahsil kitap pazarı üç düzgün kategorilere ayrılır.
 
* Okuma Kopya
 
Plaja ya da küvete alabilir kitaplarıdır. Bunlar kitap pazarının en büyük parçası, ve her yerdeler. Eğer toplama dışında akılda şey bir kitap satın aldıysanız, bir okuma kopyasını satın alıyoruz.
 
* Sahaf
 
Sahaf kitap severler klasik eski sayılarını --- Scott, Wordsworth, Bay Mezmurlar Kitabı sürümlerini, ince baskı örnekleri ve yüzyıllar geçmişten bağlayıcı ararlar.
 
* Modern İlkler
 
Modern ilk baskısı toplayıcıları gibi Steinbeck, Hemingway, Faulkner ve biz yaşadığımız kez, tanımladığınız yazarlara, bu yüzyılda kendilerini sınırlamak eğilimindedir.
 
------------------------------------
 
Stok alarak
 
Iyi bir kitap izci olmanın ilk adımı evde kendi raflardan bir göz atmaktır.
 
Bu açılış stok olabilir, bu yüzden ne kendi değerlendirmek için bir dakikanızı ayırın gidiyor. Eğer kırık dikenler ve püskü kapakları paperbacks bir sürü var mı? Veya, iyi ciltli kitaplar güzel bir seçim özenle bakım var onlar çıktı en kısa sürede getiren kitaplar mı? Eğer hiç kitap kendi gerçeği ciddi bir koleksiyoncu olmanın ilk adımıdır kitap sevgilisi, olduğunuzu gösterir.
 
-------------------------------------
 
Birinci Baskı veya Yazdırma
 
Yani, açıkçası, masraflı hataları yapmaktan kaçınmaya ilk sürümleri tespit öğrenmek zorundasın. Tüm bunlardan sonra, düşünmek eğer bir ilk ve bir prim ödedikten sonra yanlış olduğu ortaya çıkar. Sorun neredeyse her yayıncı tespit ilk sürümleri kendi yöntemi vardır, olduğunu. Sen kitap ticaretinin tarihinin her yayıncının politikalarını ezberlemek ve tüm kuralları istisnalar var çünkü, hatta o zaman hataları yapacağız. Benim raflarda ve ben biliyorum her koleksiyoncu raflarında, orada ilk ilk benziyordu en azından birkaç kitap vardır, ancak bunun yerine düz eski kitaplar olduğu için daha sonra çıkmak.
 
Baskısının açıklamada, ya bir sayı çizgisi: Genel bir kural olarak, yarasa sağa bakmak için iki şey vardır.
 
Baskısının ifadesi tam olarak bu:. Telif hakkı sayfasında, kitabı "İLK EDITION" ya da "İKİNCİ EDITION" ya da ELLİ-ÜÇÜNCÜ EDITION diyor "Ya değilse" baskı var yayıncılar sürü ile baskı "" Bu diyecektir. " tüm bulmak gerekir.
 
Ne yazık ki, bazı yayıncılar sonraki baskılar gelen baskı sülük çıkarmayın; ya da bazen bir kitap kulübü baskı bir ilk olduğunu devlet olacaktır; ya da bazen hiç belirtilen hiçbir şey yok.
 
Bakmak için sonraki şey numarası hattıdır. Bu ilk on, genellikle 1'den 10'a kadar gidin, bir sayı dizisi (bazı yayıncılar 1 ila 5 ve daha sonra beş yıl yayın yılı civarında gidecek: örneğin, 123459495969798); o sırada olabilir, ya da ortada 10 ile, benzeri sağda, solda 1 ile 2 başlatın ve olabilir. Random House dışında bir sayı çizgisini kullanan her yayıncının On 1. Bak, bir 1 ile sayı çizgisi ilk sürümüdür. Random House, sadece hiç kimse, emin olun sayı çizgisi ve "İLK EDITION" slug bir 2 kullanabileceğiniz emin olmak için.
 
Bunu gösteren değil bir ilk baskısı işaret bazı yayıncılar vardır. Eğer ikinci veya üçüncü baskısı olduğunu söylüyor bir şey görmüyorum, o zaman ilk olmalıdır. Orada bir yerde kitap haline bilgileri kodlamak diğer yayıncı vardır, ama her zaman bulmak kolay değildir.
 
Bu üç çek ama hepsi değil, çoğu yayıncılar en kitapları belirlemenize yardımcı olacaktır.
 
------------------------------------
 
Puan
 
Fotoğraf olması gereken yerde hakkında bu küçük farklılıklar, vb kitapta, yazdırılan yanlış çizgiler, noktalar olarak bilinir.
 
Noktaları öğrenmeye başlamak için en kolay yolu açıktır biridir: nadiren önemli noktaları listelemek için başarısız iyi fiyat kılavuzları, yakın ilgi. Sadece fiyata bakmak asla tüm girişi bak.
 
Noktalar çok önemli olduğundan, bu maddenin temalardan birini tanıtmak zamanı: başarıyla toplamak, bu büyük ölçüde uzmanlaşmak için önemlidir. Asla her kitapta farklı her detay, nokta tam alanını öğrenmek için gidiyoruz. Bir kullanılmış kitap dükkanı konforunda, belki sahibi noktalarını araştırma yirmi referans kitapları kontrol etmek için geri çalıştırmak için zaman vardır.
 
Ama kitaba bakarak mağaza duruyor ve sen kendi konum, emin değiliz. Eğer uzman iseniz, doğru cevap ile geliyor daha iyi bir şans var. Bu sizin alanının dışına gitmek asla demek değildir; ancak alanında, derinliği için gidin. Eğer her şeyi öğrenin. Bir bilim kurgu fan, modern yaktı fan, seyahatler ve sefer bir adanmış iseniz, izini ve çocuk kitaplarında ilgilendiğiniz yeni points.If keşfetmek için kullanabileceğiniz özel bibliyografya ve referans kitapları vardır, çalışma Yazarlar ve elinizde kitabın her detay dikkat.
 
-----------------------------
 
Koşul
 
Biz, 'eve baskısının ayrıntıları baktı; şimdi durumun ayrıntıları bakmak zamanı. Sen dünyanın en nadide kitabın bir kopyasını sahibi olabilir ve kurulları kapalı ise orada yazı ve sayfaları ve kenarlarında ağır su hasar foxing eğer, menteşeler, yaylı, elindeki tüm değersiz bir kağıt yumru olduğunu. İlk baskısı kitabı tahsil olabilmesi için, durumu kadar fiyatı etkileyen bir şey yok. Çöpe atılan bile nadir ilk, sadece çöp değil, bir koleksiyon kitap.
 
-------------------------------
 
Toz Ceketler / Toz Korumalar
 
Bu kitabın fiyatının büyük yüzdesini belirleyen toz ceket durumdur ---- bazı satıcılar kadar 80% tahmin ---- ve sınıflandırma başlamalısınız nereye kadar bu. Bir toz kapağı olmadan harika bir kitap sadece okuma kopyasıdır. Koleksiyonerler Başbakan toz ceket istiyorum.
 
Bu o rafta görüntülenen ne, yani toz ceket nakit para gibi tedavi edilmelidir, ilk gördükleri bu.
 
Bir kitap notlandırma, ilk toz ceket bakmak ve ardından kitabın kendisi hareket. Eğer kataloglar baktığınızda, en çok bayi toz ceket için bir kitap kendisi için sınıf ve başka verecek görürsünüz. Bütün paket önemlidir, ancak toz ceket önceliğe sahiptir. Son 40 yılda üretilen kitaplar için İstisnasız toz ceket daha kitabın değeri için daha önemli bir şey yok.
 
------------------------------------
Puanlama
 
Sınıflar azalan verilmiştir: Çok Güzel Güzel, Yakın Güzel, Çok iyi, kötü.
 
* Çok İnce - kitap her okundu hiçbir iz bulunmamaktadır mükemmel durumda olan bir kitap. O basın çıktı gün olduğu gibi toz ceket parlak ve parlak olduğunu. Sürtme, çarpma, cips, ezik, sesi, ya da kırışıklıklar belirtisi yok. Kitap sizinle creaks açıp bölümün herhangi bir sayfaya açık düşmez, sıkı olmalıdır. Kitabın herhangi Hiçbir mülkiyet işaretleri.
 
* İnce - Bu aşağı küçük bir adımdır. Küçücük bir yumru veya iki izin verilir. Kitap çok dikkatli okudum, ama olabilir. Toz ceket, onun parlaklık bir kısmını kaybetmiş ısırdı o hiçbir yırtık veya fiş ile, hala bozulmamış olduğunu etmiştir.
 
* Çok iyi - fiziksel bozulmamış bir kitap, toz kapağı ve makul unmarred. Bazı temel kusurları vardır bir kitap. Bunlar insanların çoğu raflarda kitaplar. Toz ceket sürtme, gözyaşı ya da iki ve bir çift fiş olabilir. Bu güneş soluk olabilir.
 
* İyi - Bir Kitap Okuma durumda sadece. Büyük cips, gözyaşı ve fiyat kırpma (birisi fincan kapalı fiyat etiketi idi) beklenen edilir - Toz ceket ciddi sorunlar olacaktır. Kitap, leke olabilir omurga gevşek yırtılmış menteşeler.
 
* Zayıf - çöp kutusu önce son durum
 
* Kütüphane İşaretleri: Kütüphane işaretler: Bir kitap değersiz kılan bir başka şey daha var. Bu toz ceket üzerine kütüphanenin adını taşıyan bir damga, bir dönüş-kart cebinden tutkal veya çıkartmalar olabilir.
 
-------------------------------
 
Kitap İzcilik
 
Iyi bir kitap izci olmak için, her zaman gözlerini açık tutmak zorunda. Satılık kitaplar olabilir bir yere kadar götürmek asla. Sen vb Kitap Müzayede, Garaj Satış, Emlak Satış, PTA Müzayede, Antik Mağazaları, Kitap Fuarları, Thrift Mağazaları, Şerefiye, at kitapları bulabilirsiniz
 
Eğer Kitap İzcilik zaman Araçları kullanmak için.
 
* Fiyat Rehberi:
 
1. Allen'ın ve Patricia Ahearn en Toplanan Kitaplar: Değerlere Kılavuzu.
2. Kitap Fiyatları: Kullanılan ve Nadir
3. Mandeville en Ikinci Kitap Fiyat Rehberi
 
Bu üç kılavuzlar kitap pazarının iyi bir yüzdesini kapsar.
 
* Çevrimiçi Web Siteleri:
 
1. Addall
2. PANDORA
 
Bu iki site kurucu ve kitaplar fiyatları almak için çok uygundur.
 
* Bayi Kataloglar
 
Bayi katalogları Bir tedarik her şeyden daha döviz kitap piyasası ve cari fiyatlarla hakkında daha fazla öğreteceğiz.
 
Hiç uzak bir fiyat kılavuzu veya katalog atmak asla. Güncellemeler hep aynı kitapları yok. Sık sık kendinizi belirli bir kitabın ilk gösterdi hangi yıl arıyorum, malzeme yığınının içinden çabalıyorlar bulabilirsiniz. Bazı uygulama ile, piyasa ve güncelleme malzemesi kendiniz kıst için zor değil, ve eski kılavuzları değerli bilgi kaynağıdır. Kılavuzlar pazarı nasıl değiştiğini size öğretebilir değiştirmek ve fiyatları olsun size ödeme ya da soruyorsun adil nasıl izliyor yanında, hangi. Bir kitap fiyatlandırma size tamamen emin olamaz ve kendisini ve bir bir sanat formudur.
 
* Editions ve Puan Rehberleri
 
1. Edward N. Zempel ve Linda A. Verkler İlk Edition
 
İlk Editions Tanımlaması 2. Cep Rehberi
 
Her iki kılavuzları sahibi öneririz.
 
Kitaplar Toplama hakkında * Kitaplar
 
1. Modern Kitap Robert Wilson tarafından toplanıyor
 
Grant Uden tarafından 2. Anlamak Kitap Toplama
 
William Rees-Mogg tarafından Nadir Kitaplar Nasıl satın alınır 3.
 
Her üç kitaplar başlarken mükemmel.
 
* Kitap Alış Araçları
 
1. Scoul Pal-- herhangi bir cep telefonu adapte onların tarayıcı sistemini kontrol edin. Tarayıcı basit ve kullanımı kolaydır. Sadece ISBN veya UPC numarası içeren barkod tarama ve ScoutPal piyasa fiyatları ve miktarları, satış rütbe, sürümleri ve kullanılabilirlik bir özetini içeren özlü sonuçlar ve kullanılan / yeni / tahsil ayrıntıları sunacak.
 
2. AsellerTool-- de kendi tarayıcı sistemini kontrol edin.
 
-------------------------------------------------- -
 
Eğilimler ve Toplama Yazarları Spotting
 
Diğer tüm alanlarda olduğu gibi, cycles.There kitap piyasası hamle klasik yazarlar satın orada daha eğilimleri tespit daha kısa vadeli para, ama çok daha fazla bir risk de vardır. Trendler ise klasik yazarlar daha yavaş fakat istikrarlı, gelir ve gider.
 
Hangi gibi şeyler satın almak için bile sizi başa planlıyorsanız kitaplarında, önemli nedenlerinden biridir. Onlarla vurdu alırsınız bilemeyiz yoktur. Eğer bir koleksiyoncu iseniz, sadece ne seviyorum satın alın. Bunu yaparken asla yanlış gidebilir. Bayiler biraz farklı şeyler bakmak gerekir.
 
Ne unutmamalısınız tüm sıcak kitaplar gün var olduğunu ve o gün hemen hemen her zaman er ya da geç, bir sona erer. Eğer satmak için bir kitap satın ediyorsanız, sadece toplamak için, bu sürekli değer dalgalanmaları fiyat kılavuzları ve katalogları izlemek önemlidir.
 
Seçerken Yazarlar döngüleri izlemek. Yeni kategorilerde kitaplar için izleyin. Bazı yazarlar indefinable olduğu yeterince güçlü vizyonları var ve bu yazarlar erken çalışmalarında özellikle tahsil olma eğilimindedir. Tom Clancy biridir.
 
Peki Yenilikleri izlemek için klasik tahsil kitaplara bakmak bile, bu yazarlar da zorlarız olduğunu görürsünüz çünkü kim, kesme kenarında bulunuyor. Bu kadar uzun süre onları değerli yapılan buydu: Hemingway'in ölçülü düzyazı; Steinbeck'in toplumsal bilinç. Allen Ginsberg gibi TS Eliot, şiir yeniden icat. Onların kitapları hala hala okundu ve müzakere, sonra aranır nedeni de budur.
 
-----------------------------------
 
İmzalı Editions
 
Imzalı bir kitap kadar güzel bir şey yok. Bu başka bir sureti uyumlu olamaz özel bir havası vardır. Senin için gelmeden önce bu kopya, yazarın elinde idi.
 
İmzalı kopyalar prim her zaman vardır. Herkes favori yazarın elinden geçti, bir kitabın bir kopyasını istiyor.
 
Imzalı kitapların iki türü vardır. Üretilen sınırlı sayıda, imzalanacak. İmzalı ticari sürümleri fanlar ve umutlu bayi yazara kadar almış ve kendilerini imzalı kazanılmış kopyalarıdır.